Investeren in hernieuwbare energie was nog nooit zo makkelijk

Dynamia biedt kwaliteitsvol advies op vlak van energie-efficiëntie, zodat je doordacht kunt investeren in hernieuwbare energieprojecten.

Wie zijn wij

Dynamia: Uw partner voor veilige investeringen

De energietransitie biedt een zee van kansen. Wij begeleiden u om ze te grijpen, en er winst uit te halen. Dankzij onze doorgedreven kennis van elke stap in een vaak ingewikkeld proces en onze meervoudige expertise maken we van elke duurzame investering een succes.

Met onze ervaring in de hernieuwbare energie- en bouwsector ondersteunen we investeerders en vastgoedontwikkelaars bij het succes van hun investeringsprojecten.

Onze ambitie : Professionele ondersteuning bieden bij alle fasen van uw ambitieus, rendabel en winstgevend investeringsproject, vanaf de haalbaarheidsstudie tot en met de exploitatie.

Ons motto : Wij maximaliseren de slaagkansen van uw duurzaam energieproject, door de inzet van onze professionele services inzake energiebeheer, financieel- en juridisch beleid, architectuur en natuurlijk de competenties en het netwerk van onze medewerkers.

Waarom investeren ?

Hernieuwbare energie is een eigentijdse investering

Onze klassieke energiebronnen zoals gas, aardolie en steenkool, worden alsmaar schaarser. Nieuwe energiebronnen als wind- en zonnepanelen winnen daardoor voortdurend aan belang.

Investeren in alternatieve energie is niet alleen focussen op de toekomst, maar ook een ideale manier om extra profijt te halen uit uw vastgoed en gebouwen. Onze energiespecialisten bekijken alle mogelijkheden om investeringen in energie-efficiëntie in te zetten en te rentabiliseren. Op basis van ons advies neem je doordachte beslissingen en maak je slimme keuzes.

Ons aanbod

Dynamia deelt uw uitdaging en risico

Wij gaan niet over één nacht ijs als het op het succes van uw project aankomt. Dynamia stelt al haar doorgedreven expertise op vlak van vastgoed, verstandig bouwen en duurzame ontwikkeling ter beschikking. Onze ervaring is gebaseerd op jarenlange ervaring in Aansturing en beheer van projecten, Financiële en juridische kennis, Technische knowhow en Engineering en ons groot netwerk van bedrijven, specialisten en installateurs die in deze sector actief zijn.

1/6

Complete Projectaansturing

U kan het volledig management van het project aan ons overlaten. Wij fungeren dan als uniek aanspreekpunt en coördineren alle overige betrokken partijen.

Op basis van een sluitende overeenkomst en de duidelijke aflijning van uw verwachtingen, dragen wij zorg voor de afspraken met alle stakeholders, aanbestedingen en contracten met onderaannemers, de precieze planning, toezicht op de kwaliteit en tijdige uitvoering, het bijhouden van de projectadministratie en documentatie, en de praktische organisatie op de site zelf.

2/6

Financieel beheer

Onze expertise inzake investeringen in hernieuwbare energie stelt ons in staat om investeerder en vastgoedontwikkelaars te ondersteunen bij alle financiële en fiscale aspecten van het project.

Wij dragen zorg voor :

 • Integraal financieel plan.
 • Aanbrengen van financieringsbronnen (banken, participaties, privéinvesteerders van eigen vermogen).
 • Liquiditeit (tijdige beschikbaarheid).
 • Interne rentabiliteitsformule (IRR).
 • Kostenbeheer, analyse- en continue budgetbewaking bij de exploitatie.
 • Administratief beheer en financiële verslaggeving.

3/6

Energieprestaties

Uiteraard zijn de energieprestaties bepalend voor de totale opbrengst en algehele rendabiliteit van uw installaties. Met haar technische knowhow maakt Dynamia het verschil in deze specifieke materie.

Wij certifiëren :

 • Studies die worden uitgevoerd door hooggespecialiseerde ontwerpbureaus en aangewezen technische partners.
 • Technische dossiers en implementaties.
 • Productiegegevens en verdeelsleutels voor distributie.

4/6

Commerciële relaties met huurders/kopers en mede-eigenaren

De (toekomstige) bewoners en gebruikers van het vastgoed worden best zo goed en zo snel mogelijk betrokken bij het project, om het welslagen ervan te ondersteunen.

Dynamia begeleidt u zowel bij de communicatie als bij de verdediging van je eigen belangen in deze.

Wij zorgen voor :

 • Commerciële voorstellen naar gebruikers.
 • Opstellen van gebruikersovereenkomsten en contracten.
 • Toezicht op de uitvoering en verantwoordelijkheden van de betrokken partijen.
 • Rapportering naar uzelf en naar de gebruikers.

5/6

Rechtsbijstand (juridisch en administratief)

Alle legale aspecten van het project nemen we voor onze rekening. Dat is een onderdeel van de totaaloplossing die we bieden.

Er komen wel wat administratieve en juridische dingen bij kijken, die in orde gebracht moeten worden. Maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Wij regelen vlot en met kennis van zaken :

 • Alle contracten en overeenkomsten.
 • Alle uitwisseling met officiële instanties en diensten.
 • Subsidieaanvragen (indien van toepassing).

6/6

Continuïteit/Audit – Due diligence

Ging u al (deels) met een andere partij in zee en wilt u graag een audit van de projectvoortgang, of het gehele project naar ons transfereren ? Ook dan kunnen we helpen.

In deze context voorzien wij :

 • Een audit van de bestaande situatie.
 • Een onpartijdige analyse van alle parameters die de rendabiliteit beïnvloeden, rekening houdend met de historiek van de opbrengsten, de technische interventievereisten en de geldende regelgeving.
 • Een volledig verslag met gedetailleerde vermelding van alle geldende en gevaloriseerde activa.
 • De vertegenwoordiging ten opzichte van kopers en verkopers.

Resultaat

Milieuvriendelijk

Transparantie

Rendement

Welke waarden streven we na ?

Dynamia: Betrouwbare partner in het beheer van hernieuwbare energie

Sinds 2011 stelt Dynamia haar doorgedreven expertise en ervaring in de sector van de hernieuwbare energie ten dienste van haar klanten.

Met de investeringen die door ons toedoen werden gerealiseerd in milieuvriendelijke energieprojecten gaan ettelijke miljoenen euro’s gepaard. Dat, dankzij de inzet van ons team van experten die, met hun jarenlange ervaring in de sector, alle aspecten die daarmee samenhangen vakkundig beheersen.

Naast onze knowhow en beproefde aanpak, vinden wij het belangrijk dat u als een ware partner altijd op ons kunt rekenen:

 • Omdat onze transparantie de beste garantie is voor uw vertrouwen.
 • Wij te allen tijde waken over uw belangen en het gewenste resultaat van uw investeringen. Net zoals we dat voor onszelf zouden doen.
 • Doordat we onze kennis in een sector in volle beweging permanent verder bijschaven, en onze ervaringen en wat we leren uit elk nieuw project opnieuw bundelen om onze expertise nog te verscherpen.